Siya Mem-u Zin Dizisi TRT 6 Canlı İzle

http://i.imgur.com/RvDKZ.png Siya Mem-u Zin Disi TRT 6
Ahmed-i Hani'nin ünlü eseri Mem-û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan Siya Mem-û Zîn adlı dizi bugün TRT 6 ekranlarında başlıyor. Mem-u Zin Dizisi 20.50'de TRT 6'da...

Ahmed-i Hani'nin ünlü eseri Mem-û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan Siya Mem-û Zîn adlı dizi bugün TRT 6 ekranlarında başlıyor.

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olan Siya Mem-û Zin'in galası, bu akşam saat 19.30'da Ankara Rixos Grand Otel'de yapılacak. Ev sahipliğini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yapacağı galaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz katılacak.

Galanın ardından ilk bölümüyle ekrana gelecek Siya Mem-û Zin, bir aşk hikâyesi etrafında şekilleniyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser, adını 1450'de Cizre'de yaşanmış hikâyenin erkek kahramanı Mem ve sevgilisi Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyokültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor. Ahmet Hani'nin Mem-û Zin'i Kültür Bakanlığı'nın Kürtçeden Türkçeye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

lanet olsun çıkmıyorrrrrrr

Yorum Gönder

Görüşleriniz Bizim İçin Değerlidir.Lütfen Yorum Yapınız.

 
Copyright © 2010 Film izle, direk izle, film, online izle, full izle, indirmeden izle| Direkdizifilm.Net - direk izle film izle Direkdizifilm.net, 5651 sayılı yasaya göre tüm kurallara uyar ve ekle kaldır prensibini öne sürmektedir.Haklarının yendiğini düşünen Film - Dizi sahipleri veya meslek birlikleri by-captain@live.nl mail adresi ile doğrudan görüşmeye geçebilirler.